14 / 06 / 2021


Igor Dodon, ca un faraon. Averea fostului președinte al Republicii Moldova

Locuiește într-o casă de peste două milioane de lei, a ridicat în anul 2020 un venit ce depășește 321 de…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 02/04/2021

Locuiește într-o casă de peste două milioane de lei, a ridicat în anul 2020 un venit ce depășește 321 de mii de lei moldovenești, însă nu deține nicio mașină. Este vorba despre președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon, care și-a prezentat declarația de avere și interese pentru anul trecut, transmite presa de la Chișinău. 
În 2020, în calitate de șef de stat, Igor Dodon a obținut un venit total de 321 207 mii lei. Soția sa însă a ridicat o sumă mai mare. Galina Dodon s-a ales cu 377 850 de mii de lei activând la compania „Exclusiv Media”, proprietarul căreia este președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță.

Familia Dodon are în proprietate un teren dobândit în anul 2013, valoarea căruia este de 451 985 de mii de lei, și locuiește într-o casă obținută în același an. Valoarea imobilului este una impunătoare – peste două milioane de lei. Casa are o suprafață de peste 422 de metri pătrați.

De menționat că Igor Dodon nu a indicat niciun automobil în declarația de avere și interese pentru anul 2020. Politicianul a luat un credit în 2013 de aproximativ 1,5 milioane de lei, la o rată de 8%, pe care urmează să-l întoarcă până în 2028.
Politicianul este fondator a două asociații obștești și a unei fundații de binefacere. Igor Dodon mai este și președinte al Federației de Șah. Soția sa este fondatoarea fundației de binefacere „Din suflet”.
În perioada 1 – 5 februarie curent, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a pornit un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității în privința lui Igor Dodon. Verificările au fost inițiate pe motiv că pe lângă mandatul de șef de stat, politicianul a deținut și funcția de președinte al Federației de Șah.

Partidul Socialiștilor a venit ulterior cu o reacție și au menționat că „ANI vrea să se convingă repetat,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: