22 / 01 / 2022


Iașul, un partener de încredere pentru cetățenii R. Moldova

Consiliul Județean Iași va fi un partener de încredere pentru Consiliul Raional Ialoveni, dar și pentru cetățenii Republicii Moldova. Declarația…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 25/11/2020

Consiliul Județean Iași va fi un partener de încredere pentru Consiliul Raional Ialoveni, dar și pentru cetățenii Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de Petru Frunze, parlamentar de la Chișinău, după o discuție cu președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe. 
Potrivit sursei, a fost stabilit un plan de acțiuni comune în vederea implementării acordului de înfrățire între Consiliul Județean Iași și Consiliul Raional Ialoveni. „Am solicitat sprijinul Consiliului Județean Iași privind oferirea experienței și suportului pentru accesarea programelor de finanțare oferite de Uniunea Europeană. Totodată am solicitat sprijinul pentru înfrățirea localităților din județul Iași cu localitățile din Republica Moldova”, a menționat Petru Frunze. 
În context, sursa a mai menționat că președintele Consiliul Județean Iași a dat asigurări că instituția pe care o reprezintă va fi un partener de încredere pentru Consiliul Raional Ialoveni, dar și pentru cetățenii Republicii Moldova.
Totodată, Petru Frunze, parlamentarul de la Chișinău, a subliniat că imediat după alegerile parlamentare din Romania,  preconizate pentru 6 decembrie, „vom avea stabilit exact ce avem de făcut în interesul comunităților locale”.
Amintim că un protocol de colaborare dintre Consiliul Judeţean Iaşi și Consiliul Raional Ialoveni a fost semnat în 2012.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: