25 / 09 / 2023


Hoții români care au dat peste 100 de spargeri în Belgia au fost prinși de DIICOT | .News

Hoti români ( foto: poliția română) O bandă de hoți din România a fost prinsă după ce timp de 4…

De redactia , in Actualitate , at 11/09/2020

Hoti români ( foto: poliția română)
O bandă de hoți din România a fost prinsă după ce timp de 4 ani ar fi spart peste 100 de locuințe din Belgia. Autoritățile belgiene au început să colaboreze cu polițiștii români pentru a-i prinde pe aceștia. 
Românii provin din județul Buzău. În perioada martie 2016- 2020 ei ar fi comis peste 100 de furturi și au sustras din locuințele belgienilor, printre altele, motoare de bărci, scule electrice, obiecte de grădinărit, biciclete, scule pentru pescuit sau mașini de tuns iarba. Procurorii spun că prejudiciul total este de aproape 500.000 de euro.
„La data de 8 septembrie 2020, în judeţul Buzău, a fost organizată o acţiune, în cadrul căreia poliţiştii de investigaţii criminale ai I.P.J. Buzău, cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei de Investigaţii Criminale a I.G.P.R. şi cu participarea a doi poliţişti de caz din Belgia, împreună cu D.I.I.C.O.T., au efectuat 11 percheziţii domiciliare la 9 locuinţe şi 2 societăţi comerciale, unde existau indicii că persoanele în cauză ar fi transportat şi depozitat o parte dintre bunurile provenite din infracțiuni.
De asemenea, au fost audiate 10 persoane (dintre care 4 martori), în vederea continuării investigațiilor împreună cu autoritățile belgiene.
Activităţile au fost realizate cu sprijinul criminaliştilor, poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi ai altor structuri din cadrul I.P.J. Buzău.
În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost găsite şi ridicate peste 130 de bunuri, dintre acestea stabilindu-se deja că unele provin din furturile comise pe teritoriul Belgiei (unelte, biciclete, scule pentru pescuit etc.).
Bunurile recuperate au fost deja trimise în Belgia, unde autorităţile judiciare vor dispune măsuri de restituire către persoanele vătămate sau clarificarea situaţiei lor.”- a anunțat Poliția Română.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: