23 / 06 / 2021


Harvard afirmă că despăgubirile pentru moștenitorii sclavilor de culoare din SUA ar reduce transmiterea COVID 19

Afirmațiile făcute de cercetătorii de la Harvard par de noaptea minții, însă acest subiect este foarte dezbătut în Statele Unite…

De redactia , in Internațional , at 21/02/2021

Afirmațiile făcute de cercetătorii de la Harvard par de noaptea minții, însă acest subiect este foarte dezbătut în Statele Unite ale Americii, la 155 de ani de la abolirea sclaviei. Administrația Biden este o susținătoare a politicilor populiste, dar totuși un astfel de demers ar îngenunchea economia americană.

”Covid-19 îmbolnăvește și ucide în mod disproporționat negrii americani, acesta fiind rezultatul unor secole de rasism structural”, spune un grup de cercetători de la Harvard, transmite CNN.

Dacă SUA ar fi plătit despăgubiri descendenților americanilor negri care au fost înrobiți, totuși, riscul de boli grave și deces din cauza virusului ar fi mult mai mic, potrivit unui nou studiu realizat de cercetători. Grupul de cercetători de la Școala de Medicină Harvard și de la Comisia Lancet pentru reparații și justiție redistributivă, au examinat modul în care plățile de reparații efectuate înainte de pandemie ar fi afectat Louisiana, un stat care rămâne separat în anumite părți și au constatat că plățile ar fi putut reduce transmisia coronavirusului.

Pe măsură ce SUA se apropie de un an de viață cu Covid-19, americanii negri și alte grupuri etnice, inclusiv hispanici și nativi americani, au șanse de 4 ori mai mari să fie spitalizați decât americanii albi, spun datele de la Centrele SUA pentru Controlul Bolilor. Ultimele descoperiri ale cercetătorilor evidențiază importanța unei strategii pandemice care ia în considerare decalajul rasial în expunerea și transmiterea Covid-19, au spus cercetătorii.

Studiul a creat un model de reparații

Esența argumentului echipei de cercetare se concentrează pe reparații sau plăți către afro-americani. Dacă reparațiile funcționează așa cum intenționează susținătorii, plățile ar putea reduce decalajul de bogăție rasială, care la rândul său ar reduce lacunele în accesul la asistență medicală, locuințe, educație, locuri de muncă și multe altele.

Cercetătorii au comparat Louisiana la începutul pandemiei cu Coreea de Sud,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: