23 / 04 / 2024


Hamas: Niciul prizonier nu va mai fi eliberat dacă Israelul nu oprește atacurile – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 28/10/2023

Anunț terifiant făcut la Moscova de reprezentanții aripii politice a grupării islamiste palestiniene Hamas: niciunul dintre cei peste 220 de ostatici luați în urma raidurilor sângeroase din 7 octombrie nu va fi eliberat, indiferent de cetățenia pe care o are, atât timp cât Israelul nu va accepta o încetare a focului. Mai mult, reprezentanții mișcării au vorbit despre „motive” care ar fi stat la baza raidurilor barbare din 7 octombrie.

Abu Marzouk, membru al biroului politic al Hamas, a declarat pentru agenţia de presă oficială RIA Novosti că Rusia, SUA, Franţa, Spania, Italia şi multe altele au făcut apel la eliberarea cetăţenilor lor dintre cei peste 200 de ostatici pe care Hamas i-a capturat în timpul unui raid transfrontalier în Israel în 7 octombrie, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Hamas, a spus el, a examinat cererea Moscovei „mai pozitiv şi mai atent decât în cazul celorlalte părţi, având în vedere caracterul relaţiilor noastre cu Rusia”.

RIA Novosti îl citează afirmând că Hamas nu-i consideră pe ostatici drept ruşi, francezi sau americani. „Toţi cei capturaţi, pentru noi, sunt israelieni, deşi se face apel la cetăţenia lor originară, în speranţa că aceasta îi va salva”, a spus el.

În acelaşi timp, Marzouk a declarat vineri la Moscova că vizita delegaţiei grupării islamiste în capitala rusă este un semn că Rusia vede Hamas ca pe o „mişcare de eliberare şi nu ca pe o mişcare teroristă”, notează RIA Novosti.

Din această perspetivă, Hamas „apără interesele poporului său (palestinian) şi duce o luptă pentru dreptate”.

În ceea ce priveşte negocierile de la Ministerul rus de Externe (cu ministrul adjunct de externe Mihail Bogdanov, reprezentantul special al preşedintelui rus pentru Orientul Mijlociu), liderul Hamas a declarat că s-a discutat „tot ceea ce priveşte problema palestiniană”.

„Am avut întâlniri la Ministerul Afacerilor Externe, am discutat despre tot ceea ce ţine de problema palestiniană şi despre cum vom stabili împreună un viitor pentru întreaga regiune şi pentru umanitate, diferit de viitorul pe care îl propun SUA”, a spus el.

Cu câteva ore înainte, un reprezentant al Hamas a declarat pentru cotidianul Kommersant că, în timpul vizitei la Moscova, mişcarea islamistă a prezentat „prietenilor ruşi MOTIVELE atacului din 7 octombrie”.

Totodată, Abu Hamid a declarat pentru ziarul Kommersant că Hamas are nevoie de timp pentru a-i localiza pe toţi cei care au fost duşi în Gaza de diverse facţiuni palestiniene în atacurile din 7 octombrie, când au fost ucise cel puţin 1.400 de persoane în Israel. Israelul a declarat miercuri că mai mult de jumătate dintre ostaticii deţinuţi de Hamas au paşapoarte străine a 25 de ţări diferite, iar Rusia a identificat 3 dintre cetețenii săi.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *