15 / 06 / 2024


Guvernul pregătește închisori de lux pentru infractori în timp ce pensionarii mor de foame – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 17/12/2023

Într-o mișcare controversată, guvernul PSD+PNL, sub conducerea lui Marcel Ciolacu, se pregătește să investească sume considerabile pentru construirea a două penitenciare de lux în România, un gest probabil gândit ca un privilegiu pentru membrii de partid condamnați. Aceasta vine în contrast izbitor cu situația precară în care se află sistemul sanitar românesc, unde nu s-a construit niciun spital nou în ultimii 33 de ani.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat recent că pentru 2024, bugetul Ministerului Justiției va crește ușor, destinându-se fonduri substanțiale pentru dezvoltarea sistemului judiciar, inclusiv construirea acestor penitenciare. Această decizie a stârnit indignare în rândul cetățenilor, mai ales în contextul în care pensionarii din România se confruntă cu dificultăți financiare severe, ajungând în situații extreme de sărăcie și lipsuri.

Criticii acuză guvernul de irosirea resurselor publice pentru a asigura condiții de lux pentru infractorii cu legături politice, în timp ce nevoile esențiale ale populației sunt neglijate. Aceasta reflectă o discrepanță majoră între prioritățile actualei administrații și nevoile reale ale cetățenilor români.

Situația evidențiază o problemă profundă în sistemul de guvernare din România, unde interesul politic pare să primeze în fața bunăstării publice. Această abordare alimentează nemulțumirea generală și subminează încrederea în instituțiile statului, într-un moment în care România se confruntă cu provocări economice și sociale semnificative.


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii