20 / 09 / 2021


‘Guvernul meu’ pune lacătul pe Valea Jiului. Minerii, lăsați pe drumuri… – 60m.ro

Distribuie acest articol! Toţi cei 700 de angajaţi ai Termocentralei Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) au fost concediaţi…

De redactia , in Opinii , at 27/07/2021

Distribuie acest articol!
Toţi cei 700 de angajaţi ai Termocentralei Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) au fost concediaţi colectiv în cadrul programului de restructurare al companiei, care prevede disponibilizarea unui număr de 1.477 de salariaţi.
Anterior, 777 de mineri de la exploatările de huilă din Valea Jiului au fost disponibilizaţi din cadrul CEH, ultima lor zi de muncă fiind pe 23 iulie.
Ultimul schimb de la Termocentrala Mintia și-a încheiat activitatea luni seara, la ora 23,00, după 52 de ani în care acest producător de energie a funcţionat în cadrul Sistemului Energetic Naţional.
Termocentrala de la Mintia este un nod strategic, o companie de importanță națională. Cu toate acestea, nici premierul Cîțu, nici ministrul Energiei nu s-au putut întâlni în atâtea luni de zile pentru a găsi o soluție și a scăpa compania de insolvență. Luna trecută, ministrul Virgil Popescu arunca vina pe fostul ministru de Finanțe că nu a aprobat la timp ajutorul de stat pentru a salva compania.
Ca de obicei, miniștrii PNL și USR nu pot întreprinde nimic, ci doar aruncă vina pe antecesorii lor. Vorbim de energie verde, de obiective care avantajează doar statele din Europa de Vest, însă interesele românilor și obiectivele noastre ca țară sunt date uitării. Soluții existau, însă Guvernul este preocupat cu campania electorala internă a PNL și USRPLUS.
Cum am spus în primăvară, ministrul Muncii Raluca Turcan, nu a făcut altceva decât să îi amăgească pe oameni. Era clar, scris în lege, că după trei luni oamenii vor fi concediați și se va alege praful și pulberea de Mintia și Complexul Energetic Hunedoara.

Jurnaliștii 60M.Ro au descoperit o companie ce are zeci de contracte pe domeniul energetic înclusiv cu Complexul Energetic Hunedoara. Aceste contracte fără publicare prealabilă au o valoare foarte mare în comparație cu contractele prin licitație publică sau cele cu atribuire directă pentru consumabile. 

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: