29 / 07 / 2021


Guvernul FALIMENT Cîțu își bate joc de HORECA: 0 lei ajutoare

Distribuie acest articol! Asociaţia Română a Organizatorilor de Concerte şi Evenimente Culturale (AROC) a transmis miercuri seară „o dezminţire” cu…

De redactia , in Actualitate , at 20/05/2021

Distribuie acest articol!
Asociaţia Română a Organizatorilor de Concerte şi Evenimente Culturale (AROC) a transmis miercuri seară „o dezminţire” cu privire la faptul că sectorul organizatorilor de concerte şi evenimente culturale a primit ajutor din partea statului român, aşa cum a fost anunţat într-un comunicat al Guvernului României referitor la adăugarea acestora în OUG 224 (schema de ajutor pentru sectorul HORECA).
În această schemă de ajutor au fost adăugaţi, în urma votului în Parlamentul României de azi, organizatorii de expoziţii, târguri şi congrese – operatorii economici care activează sub codul CAEN 8230, se arată într-un comunicat de presă.
Organizatorii de concerte şi evenimente culturale activează sub codurile CAEN 9001, 9002, 9003, 9004, 9321, 9329 şi chiar 4791 (limitat la vânzarea de bilete pentru evenimente culturale), pentru care AROCşi întreg sectorul cultural au cerut în repetate rânduri ajutor.
„Este adevărat, aceste coduri CAEN au fost subiectul unor discuţii pentru introducerea între codurile eligibile pentru această schemă de ajutor pentru sectorul HORECA, însă ele, din motive necunoscute nouă, nu au mai ajuns la linia de sosire. Ţinem să menţionăm, încă o dată, că sectorul concertelor şi evenimentelor culturale aşteaptă în continuare, după 14 luni de când activitatea i-a fost suspendată, ajutorul promis de autorităţile române în repetate rânduri, ajutor care nu s-a concretizat deşi au existat discuţii şi consultări cu reprezentanţi ai sectorului”.
În comunicatul transmis de AROC se mai arată: „Ultima variantă a schemelor de ajutor pentru acest sector a dispărut din discursul public pe data de 8 martie 2021, când pe site-ul Ministerului Culturii era publicat un articol cu caracter optimist, care promitea o ultimă dezbatere şi introducerea schemei în PNRR (planul naţional pentru redresare şi rezilienţă, n.r.). De atunci nicio veste, nicio comunicare publică. Cerem, pe această cale, din nou, Guvernului României să vină în sprijinul sectorului cultural prin definitivarea unei scheme de ajutor dedicate acestui sector.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: