23 / 06 / 2021


Guvernul facilitează NUMIREA POLITICĂ a PREFECȚILOR și SUBPREFECȚILOR – NewsAr.ro

Guvernul modifică astăzi OUG 57/2019 privind Codul administrativ referitor la statutul prefecților şi subprefecților, aceste funcţii urmând să devină unele…

De redactia , in Actualitate , at 02/02/2021

Guvernul modifică astăzi OUG 57/2019 privind Codul administrativ referitor la statutul prefecților şi subprefecților, aceste funcţii urmând să devină unele de demnitate publică.
Cu alte cuvinte, premierul va putea numi prefecții din rândul membrilor de partid fără ca aceștia să mai fie nevoiți să intre în rândul funcționarilor publici prin tot felul de aranjamente.
„Prin aplicarea noii reglementări, ocuparea unor funcţii de demnitate publică de către prefect şi subprefect, situaţie în care aceştia pot fi membri ai unor partide politice, este în concordanţă cu rolul prefectului de reprezentant al Guvernului pe plan local, Guvernul fiind o autoritate publică care are structură politică”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.
În plus, se va înfiinţa şi o funcţia de secretar general al instituţiei prefectului, pentru o mai bună coordonare cu ministerele.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: