17 / 04 / 2024


Guvernul a luat un nou împrumut. Statul PSD trăiește pe datorie, noi plătim – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 16/12/2023

Statul pe datorie: Guvernul Ciolacu a luat marți un nou împrumut în valoare de 120 de milioane. Potrivit Agerpres, cesta se adaugă unui alt împrumut făcut cu doar o zi înainte de 1,486 de miliarde de lei, la dobânzi de 6,72% pe an şi, respectiv, 6,68% pe an, prin două emisiuni de obligaţiuni de stat de tip benchmark.

Valoarea nominală a celor două emisiuni suplimentare a fost de 60 de milioane de lei fiecare. Băncile au transmis oferte în valoare de 110 milioane de lei, respectiv de 290 de milioane de lei.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna decembrie 2023, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 4 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 525 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 4,525 de miliarde de lei, este cu 1,15 miliarde de lei mai mică faţă de cea care a fost programată în octombrie, de 5,675 de miliarde de lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii