31 / 07 / 2021


Guvern federal al Statelor Unite a executat prima femeie după aproape 70 de ani / De ce a fost acuzată? | .News

Lisa Montgomery (sursa foto: KCTV5 News via Youtube ) Guvernul SUA a executat-o miercuri pe condamnata la moarte Lisa Montgomery,…

De redactia , in Actualitate , at 13/01/2021

Lisa Montgomery (sursa foto: KCTV5 News via Youtube )
Guvernul SUA a executat-o miercuri pe condamnata la moarte Lisa Montgomery, singura femeie aflată la executarea pedepsei cu moartea federală după ce Curtea Supremă a eliminat ultimul obstacol pentru executarea ei prin anularea unei suspendări, potrivit unui reporter care a servit ca martor media, informează Reuters. 
În primele zile ale anului, o curte de apel din SUA a deschis calea ca singură femeie aflată pe lista condamnaților la moarte să fie executată înainte ca președintele ales Joe Biden să intre în funcție.
Execuția lui Montgomery a marcat prima dată când guvernul SUA a pus în aplicare sentința cu moartea pentru o prizonieră din 1953 încoace.
Au fost contestate mai multe instanțe federale cu privire la permisiunea executării lui Montgomery, în vârstă de 52 de ani, care fusese programată inițial să fie ucisă prin injecție letale cu pentobarbital, marți, în camera de execuție a Departamentului de Justiție din închisoarea unde se afla în Terre Haute, Indiana .
Kelley Henry, avocata lui Montgomery, a numit executarea „un exercițiu vicios, ilegal și inutil al puterii autoritare”.
Montgomery a fost condamnată în 2007 în Missouri pentru răpirea și strangularea lui Bobbie Jo Stinnett, însărcinată atunci în opt luni. Montgomery a tăiat fătul lui Stinnett din pântece. Copilul a supraviețuit.
Unele dintre rudele lui Stinnett au călătorit pentru a asista la execuția lui Montgomery, a declarat Departamentul de Justiție.
Avocații lui Montgomery au cerut clemența lui Trump săptămâna trecută, spunând că Montgomery a comis crima după o copilărie în care a fost abuzată și violată în mod repetat de tatăl ei vitreg și de prietenii săi, așa că ar trebui să se confrunte cu închisoare pe viață și nu pedeapsa cu moartea.
Este una dintre cele trei execuții pe care Departamentul de Justiție al SUA le programase pentru ultima săptămână completă a administrației președintelui Donald Trump.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: