26 / 05 / 2024


Grupuri de lucru comune R. Moldova – SUA

By redactia , in Actualitate Internațional , at 19/04/2024

Șeful diplomației de la Chișinău, Mihai Popșoi, a prezidat joi, 18 aprilie, sesiunea plenară a Dialogului Strategic Republica Moldova – Statele Unite ale Americii.
Părțile cooperează în cadrul a patru grupuri de lucru privind: statul de drept și buna guvernare, aspectele politice și de securitate, aspectele economice și energetice și diplomația publică.
Astfel, în cadrul acestor grupuri de lucru comune, vor fi analizate progresele Republicii Moldova, dar și importanța programelor de sprijin ale SUA în domeniile de securitate și apărare, a statului de drept, buna guvernare, securitatea energetică și economică, dar și contactele la nivel personal între cetățenii din cele două state.
„Am vorbit despre provocările cu care Republica Moldova s-a confruntat, dar și reformele pe care le-am implementat în ultimii doi ani, după ce situația regională s-a schimbat radical urmare a agresiunii militare neprovocată a Federației Ruse în Ucraina. În această perioadă, R. Moldova a demonstrat reziliență și a arătat că este un partener de încredere pentru toată lumea civilizată. Mulțumim prietenilor din Statele Unite pentru sprijinul constant în atingerea obiectivelor noastre de dezvoltare,” a declarat Mihai Popșoi, ministrul de Externe de la Chișinău, care se află într-o vizită la Washington.
Menționăm că Dialogul Strategic R. Moldova – SUA, lansat în 2014, este o platformă de cooperare între cele două state. După o pauză de câțiva ani, această platformă a fost relansată în 2017 și apoi în 2022, după invazia rusă în Ucraina. Reuniunea precedentă a avut loc, în martie 2023, la Chișinău.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *