19 / 06 / 2021


Grupul IT Atos, prezent și în Timișoara, cel mai abrupt declin bursier din 2018, după ce a dezvăluit erori contabile

Grupul francez de servicii IT Atos, prezent și pe piața din România, înregistrează cel mai abrupt declin bursier din 2018…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri , at 01/04/2021

Grupul francez de servicii IT Atos, prezent și pe piața din România, înregistrează cel mai abrupt declin bursier din 2018 încoace, după dezvăluirea unor erori contabile.

Compania a anunțat, potrivit Bloomberg, că auditorii au identificat erori legate de recunoașterea și raportarea veniturilor la două entități din SUA, însă acestea nu conduc la modificarea rezultatelor consolidate pentru 2020.

În jurul orei 12:30, ora României, acțiunile Atos scădeau cu circa 14%, după un declin de până la circa 22% – cel mai abrupt din 2018. Atos, cu sediul la Bezos, Franța, este unul dintre furnizorii majori de servicii digitale la nivel mondial, având peste 100.000 de angajați în 72 de țări și venituri anuale de 12 miliarde de euro.

În România, firma Atos IT Solutions and Services este unul din cei mai mari angajatori locali din software, cu 2.200 de angajați.

Sursa: profit.ro

Update: Poziția companiei Atos

”În urma auditului intern, am identificat în cadrul a două entități din SUA (Atos IT Solutions and Services Inc. și Atos IT Outsourcing Services LLC) mai multe aspecte legate de neconcordanțele controlului intern asupra procesului de raportare financiară și recunoașterea veniturilor în conformitate cu standardul IFRS 15, aspecte ce au determinat mai multe erori de contabilitate, precum și riscul de anulare a controalelor în acest sens.

Cifra de afaceri și marja operațională ale celor două entități reprezintă aproximativ 11% din cifra de afaceri consolidată și aproximativ 9% din marja operațională consolidată.

Ca urmare a situației descrise mai sus, conducerea grupului a angajat firme externe în vederea efectuării de verificări suplimentare, pentru a obține dovezile necesare conform cărora raportarea financiară a acestor entități americane este lipsită de denaturări semnificative și o investigație independentă.

În ciuda procedurilor de audit suplimentare pe care le-am efectuat în aceste circumstanțe,

 » sursa:ziuadevest.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: