26 / 02 / 2024


Greva unor angajaţi Lufthansa afectează zborurile programate pe aeroporturile din Germania

By redactia , in Internațional , at 07/02/2024

Greva unor angajaţi Lufthansa afectează zborurile programate pe aeroporturile din Germania
Personalul de la sol din cadrul companiei aeriene Lufthansa a demarat miercuri o mişcare de protest pe unele aeroporturi din Germania, a confirmat un purtător de cuvânt al sindicatului Verdi, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres.
Greva sporeşte presiunile asupra negocierilor salariale şi provoacă dificultăţi călătorilor din cea mai mare economie europeană, afectată deja de protestele angajaţilor din domeniul feroviar şi al transportului public.
Compania aeriană germană a precizat că aproximativ 100.000 de pasageri vor fi afectaţi de mişcarea de protest care a început miercuri la ora 04:00 (03:00 GMT) şi va dura până joi la ora 07:10 (6:10 GMT). De asemenea, biletele pentru zborurile interne din Germania vor fi convertite în vouchere pentru călătorii pe calea ferată, a informat Lufthansa.
Acţiunea sindicatului Verdi a vizat aeroporturile din Frankfurt şi Munchen, unde vor opera doar 10% – 20% din zborurile Lufthansa, precum şi aeroporturile din Berlin, Hamburg şi Düsseldorf.
Sindicatul Verdi cere o majorare salarială de 12,5% pentru aproximativ 25.000 de angajaţi, sau cel puţin 500 euro mi mult pe lună în următoarele 12 luni, plus o plată unică de 3.000 euro pentru compensarea inflaţiei.
CITEȘTE ȘI:  Demolarea garajelor din Timişoara pentru noi parcări, varianta 2024, are probleme de legalitate și permite lucrări cu dedicație pentru anumite firme
Verdi cere pentru personalul de la sol de la Lufthansa o majorare salarială de 12,5%, sau cel puţin 500 de euro pe lună pe parcursul următoarelor 12 luni, plus o plată unică de 3.000 de euro pentru compensarea inflaţiei. Sindicatul susţine că majorarea salarială este justificată de scumpirea costului vieţii şi programul de lucru încărcat creat de deficitul de personal.
Ultima dată când personalul de la sol de la Lufthansa a intrat în grevă a fost în luna iulie 2022, cu prilejul precedentei runde de negocieri colective, când traficul aerian a fost serios perturbat.
Între timp, cea mai mare economie a Europei a fost afectată de mai multe greve la nivel naţional care au afectat transportul aerian, transportul feroviar şi transportul public.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *