16 / 01 / 2022


Grecia va impune vaccinare obligatorie pentru persoanele de peste 60 de ani – ce pedeapsă riscă cei care nu se vor spune

Grecia a anunţat marţi că va face vaccinările împotriva COVID-19 obligatorii pentru persoanele cu vârsta de 60 de ani şi…

De redactia , in Internațional , at 01/12/2021

Grecia a anunţat marţi că va face vaccinările împotriva COVID-19 obligatorii pentru persoanele cu vârsta de 60 de ani şi peste, un pas drastic pentru ţară, care se confruntă cu o nouă creştere a cazurilor de coronavirus.

Autorităţile au spus că vor impune o amendă de 100 de euro fiecărei persoane de peste 60 de ani care nu a fost vaccinată. Măsura s-ar aplica în fiecare lună începând cu 16 ianuarie.

Aproximativ 63% din populaţia Greciei este complet vaccinată. Programările de vaccinare au crescut în ultimele săptămâni.
„Ne concentrăm eforturile pe protecţia concetăţenilor noştri şi, din acest motiv, vaccinarea acestora va fi obligatorie de acum înainte”, a declarat prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis la o şedinţă de cabinet.
„Grecii cu vârsta peste 60 de ani care nu au fost vaccinaţi trebuie, până pe 16 ianuarie, să-şi facă o programare pentru prima doză, altfel se vor confrunta cu o amendă administrativă de 100 de euro în fiecare lună”.

Grecia a înregistrat o creştere a numărului de infecţii luna aceasta, cazurile zilnice atingând maxime record.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: