16 / 09 / 2021


Grecia, Cipru, Italia și Franța participă la un exercițiu militar comun în estul Mediteranei | .News

Grecia, Cipru, Italia și Franța participă la un exercițiu militar comun în estul Mediteranei (imagine ilustrativă: Wallpaperflare) Grecia, Cipru, Italia…

De redactia , in Actualitate , at 26/08/2020

Grecia, Cipru, Italia și Franța participă la un exercițiu militar comun în estul Mediteranei (imagine ilustrativă: Wallpaperflare)
Grecia, Cipru, Italia și Franța vor defășura un exercițiu militar comun în estul Mediteranei, zonă în care tensiunile dintre Ankara și Atena s-au amplificat, transmite AFP, citat de Agerpres.
Militari ai celor patru țări vor desfășura exercițiul între 26 și 28 august la sud de Insulele Creta și Cipru, potrivit Ministerului Apărării elen.
„Tensiunile şi instabilitatea din estul Mediteranei au amplificat disputele legate de problemele spaţiului maritim (limitări, migraţie, flux etc)” este explicat în comunicatul ministerului.
Tensiunile dintre Grecia și Turcia, țări vecine membre NATO, au început să crească odată cu descoperirea în estul Mării Mediterane a unor zăcăminte de gaze. Din data de 10 august, Turcia a desfăşurat în zonă nava de cercetare seismică Oruc Reis, însoţită de forţe navale. Grecia a răspuns trimițând și ea astfel de nave în zonă.
Ministrul german de externe Heiko Maas, a cărui ţară asigură preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, a făcut vizite în capitalele celor două țări, în încercarea de a aplana conflictul și a îndemna la dialog.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: