16 / 09 / 2021


Glasul Bucovinei, unica bibliotecă de carte românească din Cernăuţi ~ InfoPrut

Biblioteca Glasul Bucovinei din inima oraşului bucovinean Cernăuți adăpostește o adevărată comoară. Cititorii pot descoperi printre rafturile unicii biblioteci de…

De redactia , in Magazin , at 22/10/2020

Biblioteca Glasul Bucovinei din inima oraşului bucovinean Cernăuți adăpostește o adevărată comoară. Cititorii pot descoperi printre rafturile unicii biblioteci de carte românească din Cernăuți peste cinci mii de titluri de carte doar în limba română, printre care cele ale lui Eminescu, Arghezi sau Iorga, precum și monografii ale localitățulor românești din regiune și alte volume de literatură, informează TVR Moldova și BucPress TV.

Biblioteca Glasul Bucovinei a fost fondată în anii 1990. De la primele volume de carte românească, treptat, a ajuns la mii de titluri. Istorie, literatură, monografii de mare valoare documentară, sunt câteva din domeniile disponibile pentru cititori, exclusiv în limba română.
„Am fondat această bibliotecă pentru că am simțit necesitatea ca studenții nostri și intelectualitatea să aibă un fond de carte românească. Avem peste 5 mii de cărți, multe dintre care sunt despre istoria Bucovinei, a românilor, un fond valoros de carte românească, literatură pentru școlile noastre cu predarea în limba română din regiunea Cernăuți”, a declarat directorul bibliotecii, Alexandrina Cernov, pentru sursa citată.
Deşi internetul abundă în informaţii din toate domeniile, biblioteca „Glasul Bucovinei” din Cernăuți rămâne sursa principală pentru lucrările de curs ale studenţilor români din nordul Bucovinei.
Pentru a fi cât mai accesibili pentru cititori, bibliotecarii ţin pasul tehnologiilor moderne. Au creat un site al bibliotecii unde pot fi găsite toate volumele de carte disponibile.
„Aici chemam toți studenții care au nevoie să citească documente de istorie, de literatură artistică, am sistematizat operele lui Eminescu, Arghezi, Iorga și ale altor scriitori români”, subliniază bibliotecara Natalia Proțiuc.
Mai mult, angajaţii de la „Glasul Bucovinei” mai şi donează volume de literatură celorlalte biblioteci din regiunea Cernăuți, pentru a menţine viu spiritul românesc în Bucovina.
„Dragi bibliotecari, de ce va temeți să puneți pe rafturi cărțile în limba română?

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: