27 / 01 / 2022


Gianina Șerban(AUR): când un român vrea să își cumpere o locuință hop și statul să ia 19%. E JAF pe față

Guvernul României a anulat decizia de creștere a plafonului de TVA propus a fi redus începând cu data de 1…

De redactia , in Magazin , at 04/01/2021

Guvernul României a anulat decizia de creștere a plafonului de TVA propus a fi redus începând cu data de 1 ianuarie 2021. Se pare că totul a fost doar o promisiunea electorală dusă până în faza de aplicare, însă returnată din pix cu o zi înainte de punerea în aplicare.

Prețurile la terenuri au crescut, costurile cu manopera s-au dublat în ultimii ani, materialele de construcții s-au scumpit cu mai mult de 30%. Toate acestea au dus inevitabil la creșterea prețului de vânzare.

Însă statul român nu vine deloc să ajute aceste sector, deși guvernul liberal promisese înainte de alegeri acest lucru. Între timp promisiunea a fost retrasă: unde este predictibilitatea guvernamentală? Ea nu există.

Cota de TVA ar fi trebuit să se reducă de la 19% până la 5% pentru locuințele ce au prețul de până la 140 000 de euro. Însetați după bani, PNL și USR preferă să distrugă și singurul sector economic ce a mai rămas funcțional după pandemie, cel al construcțiilor.

Gianina Șerban, deputat AUR, consideră că decizia luată este împotriva românilor care muncesc din greu să strângă un ban pentru o locuință pentru ca statul să vină și să le ia și el 19%:

„Era normal să se crească costurile cu forța de muncă și să se ofere în acest sector salarii performante. Acum nu mai pleacă nimeni de pe șantier cu mai puțin de 3 000 de lei, adică 600 de euro, dar sunt muncitori calificați care lunar pleacă acasă cu peste 2 000 de euro.

Statul trebuie să ajute aceste sector, cel care a ținut România în viață în această grea perioadă. Ce face el în schimb? Îi jefuiește pe români și le ia o cincime din banii unei locuințe. Dar ce spun eu statul,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: