21 / 05 / 2022


Gheorghe RUSU (AUR, Alba): Schimbarea actualului sistem politic trebuie să înceapă cu modificarea Codului legislativ

Daniel-Gheorghe Rusu, președintele AUR – Alba, susține că schimbarea clasei politice și a sistemului politic actual trebuie să înceapă cu…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri , at 30/10/2020 Etichete: , , ,

Daniel-Gheorghe Rusu, președintele AUR – Alba, susține că schimbarea clasei politice și a sistemului politic actual trebuie să înceapă cu modificarea Codului legislativ pentru că, după 30 de ani de politicianism, România are nevoie de o legislație sănătoasă.

„Pentru primenirea și extirparea clasei politice care cangrenează România de 30 de ani, avem nevoie, în primul rând de o legislație sănătoasă. Aș începe cu modificarea Codului legislativ în care să fie stipulată prelungirea mandatelor de primar și de parlamenter la 5 ani, dar totodată limitarea lor ca număr, la maxim două mandate”, a declarat președintele AUR – Alba.

„ Apoi, ar trebui ca niciun parlamentar din Guvernul României să nu mai fie ales dacă nu a trecut prin această sită: adică, dacă nu ai fost consilier două mandate, viceprimar sau primar să nu poți face parte din Guvernul României. Parlamentar poți fi dacă ai o specialiatate specifică administrației parlamentare în orice domeniu, dar să fie atestată cu dpilome de studii superioare de lungă durată, finalizate cu un master în domeniu sau chiar un doctorat. Dar, nu cu copy paste!”, a subliniat Gheorghe Rusu.

„Sistemul de salarizare al parlamentarilor, primarilor și viceprimarilor trebuie să fie unul fix, fără sporuri sau alte beneficii, iar toate pensiile speciale să fie desființate cu adevărat, nu doar din punct de vedere declarativ. Sunt multe lucruri de făcut în sistemul nostru legislativ dar în primul rând trebuie să începem cu adevărul și cu respectul pentru cetățean”, a conchis reprezentantul AUR.

În 6 decembrie putem alege o clasă politică pentru primenirea actualului sistem administrativ. Alianța pentru Unire Românilor, partidul patrioților români condus de George Simion și Claudiu Târziu, este singurul partid antisistem ce are liste complete pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Comentarii


%d blogeri au apreciat: