23 / 06 / 2021


Germania și Olanda, date peste cap de „Bestia din Est”

Un front rece a străbătut nordul Europei, aducând ninsori și viscol asupra Olandei, Germaniei și Marii Britanii. Condițiile meteo au…

De redactia , in Internațional , at 09/02/2021

Un front rece a străbătut nordul Europei, aducând ninsori și viscol asupra Olandei, Germaniei și Marii Britanii.

Condițiile meteo au dat peste cap traficul feroviar, rutier și aerian.
Furtuna Darcy a afectat, indirect, și România.
Din cauza ei, avionul care era așteptat luni să aducă a opta tranșă de vaccinuri de la Pfizer în România nu a putut decola din Germania, din cauza condițiilor meteo.
Olanda. Prima furtună de zăpadă după un deceniu
În Olanda, furtuna a adus prima ninsoare mai serioasă din ultimul deceniu. Întreaga țară a fost duminică sub cod roșu. Toate trenurile au fost oprite, zeci de zboruri au fost întârziate sau anulate, iar șoferii au fost sfătuiți să nu pornească la drum, după ce 85 de mașini au derapat din cauza carosabilului alunecos. Centrele de testare pentru coronavirus au fost închise, marile supermarketuri au anulat livrările, iar meciurile de fotbal au fost amânate.
Pe de altă parte, zăpada abundentă a adus bucurie copiilor și nu numai lor. Cu mic cu mare, localnicii au ieșit să se dea cu sania în ciuda gerului. Urmează până la 10 zile de temperaturi sub zero, așa că la Amsterdam administrația a închis ecluzele în speranța că apa va îngheța și se va putea patina pe canalele orașului.
Trafic paralizat de zăpadă şi viscol în Germania
În Germania, furtunile puternice de zăpadă au paralizat traficul în unele zone ale țării. Circulația trenurilor a fost întreruptă pe anumite tronsoane, iar situaţia de pe șosele a fost descrisă drept catastrofală.
Un tren cu 25 de pasageri a rămas în câmp peste noapte, au fost raportate peste 200 de accidente din cauza poleiului, iar pe unele porţiuni camioanele și mașinile au rămas blocate ore întregi.
În mai multe oraşe, autobuzele și tramvaiele au rămas în depouri şi unele districte bavareze nu au mai deschis luni şcolile din cauza vremii. Meteorologii spun că episodul de iarnă grea nu s-a încheiat, în special în nord-est, iar pe țărmul Mării Baltice ar putea avea loc inundaţii.
„Bestia din Est” le face probleme britanicilor
Și estul Marii Britanii a fost afectat de furtuna de zăpadă, numită de meteorologi Darcy și în presă „Bestia din Est”. Centrele de vaccinare au fost închise din cauza viscolului, traficul rutier și feroviar perturbat și poliția le-a cerut oamenilor să evite șoselele.
Însă și printre britanici au fost destui care au primit cu bucurie ninsoarea. Zăpada depusă a fost o invitație irezistibilă să iasă afară să se dea cu sania, în ciuda restricțiilor anti-COVID.
Zăpadă portocalie în vestul Europei
Dacă din nord a venit un front rece, dinspre Sahara un nor de praf a fost purtat peste vestul spațiului mediteranean. Zăpada din Alpi și din Pirinei, dar și cerul, au căpătat o nuanță portocalie.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: