25 / 09 / 2023


Germania se pregătește de restricții fără precedent

Angela Merkel doreşte ca oficialii germani să aprobe miercuri închiderea tuturor restaurantelor şi barurilor începând cu 4 noiembrie, în încercarea…

De redactia , in Internațional , at 29/10/2020

Angela Merkel doreşte ca oficialii germani să aprobe miercuri închiderea tuturor restaurantelor şi barurilor începând cu 4 noiembrie, în încercarea de a reduce rata de infectare cu noul coronavirus.

Totodată, ideal ar fi ca şcolile şi creşele să rămână deschise, informează Reuters pe baza planului de rezoluţie.Dacă noile restricţii vor fi aplicate, oamenii nu vor putea ieşi în public decât în grupuri formate din locuitorii a cel mult două case. Încă nu au fost stabilite pedepsele ce vor fi aplicate în caz contrar.
Miercuri va avea loc o conferinţă telefonică la care participă liderii celor 16 state germane, iar în urma deciziei lor se vor închide sau nu sălile de fitness, cluburile şi cinematografele, dar şi teatrele şi sălile de spectacol.
Deşi autorităţile au încercat să evite un blocaj care să lovească puternic economia ţării, evoluţia epidemică recentă ridică un semnal de alarmă.
Angela Merkel a avertizat marţi că sistemul de sănătate al Germaniei ar putea atinge curând un punct-limită, iar ministrul economiei Peter Altmaier a declarat că Germania va ajunge probabil la 20.000 de noi infecţii pe zi până la sfârşitul săptămânii.Germania se confruntă în prezent cu o creştere accelerată a numărului de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore fiind raportate alte 11.409 îmbolnăviri. Astfel, la nivel naţional s-a ajuns la 449.275 persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: