16 / 09 / 2021


Germania impune o „carantină de urgenţă” pentru 30 de zile. Lista restricţiilor

Germania impune o carantină de urgenţă pentru a combate coronavirusul, după ce cancelarul Angela Merkel a convenit cu liderii regionali…

De redactia , in Internațional , at 29/10/2020

Germania impune o carantină de urgenţă pentru a combate coronavirusul, după ce cancelarul Angela Merkel a convenit cu liderii regionali să ia măsuri naţionale pentru a preveni colapsarea sistemului medical, relatează Reuters.

„Măsurile sunt dure”, a declarat Merkel miercuri la Berlin, după consultările cu liderii regionali.

„Sunt măsuri împovărătoare”, a recunoscut cancelarul, dar au ca scop obiectivul ca viaţa publică din Germania să poată fi restabilită, în mare parte, în decembrie. Merkel a anunţat că la două săptămâni de la intrarea în vigoare a noilor măsuri se va consulta din nou cu statele federale cu privire la măsurile care ar trebui să intre în vigoare sau să fie modificate. 

Restricţiile vor intra în vigoare începând de luni, 2 noiembrie.

Noile restricţii:

Restaurantele şi barurile se vor închide, cu excepţia Evenimentele mari vor fi anulate din nouCălătoriile inutile sunt descurajateHoteluri vor fi închise cu excepţia urgenţelorToţi cei care pot lucra de acasă ar trebui să facă acest lucru, iar angajatorii ar trebui să faciliteze o tranziţie către munca de acasăÎntâlnirile în public vor fi limitate la doar două gospodării de până la 10 persoane în total.Facilităţile de divertisment precum teatre şi cinematografe vor fi închiseCentrele publice de recreere, precum piscine, săli de sport şi saune vor fi închise

Ce este permis

Şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschiseProcesiunile religioase vor continua în condiţii de siguranţă ( decizie luată din considerente constituţionale)Magazinele vor rămâne deschise, cu un client permis pe 10 metri pătraţi (108 metri pătraţi).

Măsuri de sprijin pentru economie

Merkel a promis că firmele afectate de noile măsuri vor primi sprijin economic. Companiile cu până la 50 de angajaţi şi lucrătorii independenţi vor primi 75% din veniturile lor în sprijin.

„Vom compensa companiile,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: