24 / 06 / 2021


Germania este interesată să achiziţioneze doze de vaccin Sputnik V pentru a face față valului 3 de pandemie

Germania va începe discuții cu Rusia privind o eventuală achiziţie de doze de vaccin Sputnik V, în caz de aprobare…

De redactia , in Internațional , at 09/04/2021

Germania va începe discuții cu Rusia privind o eventuală achiziţie de doze de vaccin Sputnik V, în caz de aprobare a acestuia de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), a anunțat ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, potrivit Agerpres.

„Livrările ar urma să intervină în următoarele de la două până la patru, cinci luni pentru a face cu adevărat o diferenţă faţă de situaţia noastră actuală” în ce priveşte numărul de vaccinări, a precizat Spahn, criticat pentru întârzierile în campanie de imunizare. Autorităţile germane, extrem de îngrijorate de al treilea val de epidemie, se află sub presiune în condiţiile în care numai 13% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin după mai bine de trei luni de la lansarea cu pompă a campaniei.

Totodată, Bavaria, cel mai mare land german, a anunţat miercuri că va negocia un „contract preliminar” în vederea achiziţiei de 2,5 milioane de doze de vaccin Sputnik V, sub rezerva aprobării acestuia de către EMA, agenţie care nu a fixat un termen pentru decizia sa.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: