23 / 04 / 2024


Germania, donație de unități radiologice mobile pentru spitalele din Cahul și Edineț ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 22/02/2024

Spitalele raionale din Cahul și Edineț au primit câte o unitate radiologică mobilă cu capacități de utilizare în timpul operațiilor, care va asigura un diagnostic rapid și precis pentru cetățeni. Echipamentul, donat de Germania, va sprijini eforturile medicilor în oferirea serviciilor medicale de calitate.
Potrivit ministerului Sănătății, echipamentul este deja instalat în secția de traumatologie și ortopedie a spitalului și este funcțional, iar primii trei pacienți au beneficiat de investigațiile necesare.
„Utilajul facilitează vizualizarea cu precizie a poziționării fragmentelor osoase, ghidează proceduri precum fixarea fracturilor, introducerea șuruburilor și plăcilor în oase, evaluează articulațiile în timpul intervențiilor chirurgicale”, se arată într-un comunicat de presă.
Echipamentul reprezintă o donație a Ministerului Federal de Afaceri Externe al Germaniei, în cadrul proiectului „Asistență umanitară și de protecție a persoanelor vulnerabile din Ucraina și din țările învecinate afectate de conflict”. Suma totală a donației este de 140 000 de euro.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *