26 / 02 / 2024


George Simion: Sunt interzis în Ucraina pentru lupta mea privind reîntregirea națională

By redactia , in Actualitate Internațional , at 12/02/2024

George Simion, președintele AUR, a declarat duminică, 11 februarie, că a primit interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei după ce acum trei ani a participat la comemorarea românilor masacrați de sovietici la Lunca și Fântâna Albă.
„Am acea interdicție din 2021. După Al Doilea Război Mondial s-au comis două masacre mari similare cu masacrul de la Smolensk asupra polonezilor, masacrul de la Herța și din Bucovina de Nord , de la Lunca și de la Fântâna Albă. Am fost acolo și i-am comemorat împreună cu locuitorii localității Mahala pe cei care au murit acolo și am vorbit, de fapt, despre acest adevăr istoric și am subliniat că autoritățile de la Kiev nu ar mai trebui să gireze crimele comise de sovietici și să recunoască vina pe care inclusiv ucraineni o au și implicarea lor în uciderea civililor români.
Pe 28 noiembrie, m-am dus la graniță, la Siret, unde câteva luni mai târziu veneau refugiați din Ucraina și unde în continuare este blocată acea vamă de camioane cu cereale care vin din Ucraina și am dat pașaportul, mă duceam la sărbătoarea Unirii Bucovinei cu Țara. Am vrut să trec granița și mi-au spus că sunt probleme, chiar dacă aveam pașaport diplomatic și mi-au aplicat interdicție în pașaport. Nu am fost anunțat în prealabil așa că am acționat în instanță” a declarat George Simion la România TV.
Liderul AUR s-a arătat convins că a primit această interdicție pentru „lupta mea pentru reîntregirea națională, de asta sunt interzis și acum în Ucraina”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *