23 / 04 / 2024


George Simion: Republica Moldova nu este o țară, este un stat. Nu văd niciun argument pentru ca al doilea stat românesc să continue să existe ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 20/02/2024

Republica Moldova nu este o țară, este un stat. Declarația aparține președintelui AUR, George Simion, care a subliniat în cadrul unei conferințe de presă că formațiunea are un plan pentru reunire.
„Republica Moldova, în opinia mea, nu este o țară, este un stat. Urăsc din străfundul sufletului meu hotarul nedrept de la Prut. Nu văd niciun argument pentru ca al doilea stat românesc să continue să existe în altă componență decât în componența țării-mame și cu siguranță nu-mi doresc perpetuarea unei statalități moldovenești diferite de România. Eu iubesc România de la Nistru până la Tisa”, a afirmat George Simion.
Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, acesta a subliniat că AUR are un plan de unire și nu își doresc să mai existe președinție, parlament și guvern la Chișinău, ci vor o singură țară, „cum am avut înainte ca doi criminali ai istoriei, Stalin și Hitler, să ne despartă”.
„Cu siguranță, în ochii guvernanților din Republica Moldova asta e echivalent cu o destabilizare, dar eu ăsta sunt de mic, așa m-au învățat bunicii că e corect, așa am auzit la Grigore Vieru, la Ion și Doina Aldea Teodorovici, la Adrian Păunescu, la Dumitru Matcovschi, la Leonida Lari, la Ion Ungureanu și la atâția și atâția duși eroi ai românității de dincolo de Prut și nu voi înceta vreodată să afirm acest adevăr istoric pe care l-am scris pe atâtea ziduri și în inimile de pe ambele maluri ale Prutului: «Basarabia e România»”, a susținut liderul AUR.
Reunirea celor două maluri de Prut este menționată și în programul Alianței pentru Unirea Românilor.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *