23 / 06 / 2021


Gașca PSD încearcă să blocheze construcția de spitale noi prin teorii ale conspirației

Construcția de spitale noi reprezintă singura cale prin care sistemul de sănătăte din România să devină sigur. La momentul de…

De redactia , in Internațional , at 03/02/2021

Construcția de spitale noi reprezintă singura cale prin care sistemul de sănătăte din România să devină sigur. La momentul de față peste 70% din unitățile medicale din România nu îndeplinesc condiții banale cu privire la securitatea la incendiu, cum ar fi lățimea minimă a coridoarelor , a scărilor sau numărul minim de scări.

Din acest motiv condițiile de evacuare sunt dificile și orice intervenție s-ar face asupra unei clădiri existente șansele ca ea să îndeplinească condițiile de autorizare sunt zero.

Ministerul sănătății a răspuns provocării aruncate de specialiști și care au pus punctul pe ” i „: majoritatea clădirilor de sănătate din România și-au depășit durata de viață și nu mai pot răspunde normelor europene și naționale actuale. Ce este de făcut? Ceea ce se face în toată lumea modernă: se construiesc noi unități care să fie sigure și clădirile existente capătă noi funcțiuni(nu înseamnă că trebuie demolate).

Acesta a fost și unul din subiectele discuțiilor purtate între George Simion și ministrul sănătății, Vlad Voiculescu. Cei doi au căzut de comun acord că e nevoie de investiții și de un program amplu național de construire de noi unități și că se pot utiliza banii europeni pentru acest lucru.

Specialiștii consideră că cea mai simplă metodă este cea a spitalelor tip:

„Suntem în plină criză și nu mai avem timp să facem concursuri de arhitectură. Avem nevoie de construcții tip și care o dată certificate nu mai trebuie să treacă prin procesul de avizare și autorizate și care este unul îndelungat și complicat. Dacă facem un spital tip putem apoi să îl reproducem ușor, știm care sunt costurile, vom avea controlul.

Avem și companii care știu să facă acest lucru, cum ar fi CNI și care poate lucra împreună cu ministerul sănătății.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: