01 / 08 / 2021


Gal Gadot își apără decizia de a o juca pe Cleopatra: „În primul rând, era macedoneană”

Actrița israeliană Gal Gadot și-a apărat intenția de a juca rolul Cleopatrei după ce a fost acuzată că le-a furat…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 24/12/2020

Actrița israeliană Gal Gadot și-a apărat intenția de a juca rolul Cleopatrei după ce a fost acuzată că le-a furat rolul unor actrițe de culoare, relatează BBC.

Cei care o critică pe Gadot afirmă că o actriță arabă sau africană ar fi trebuit să joace rolul reginei egiptene.

„În primul rând, dacă vreți să respectați faptele ce o privesc pe Cleopatra, atunci aceasta era macedoneană”, a declarat actrița din Wonder Woman într-un interviu acordat BBC Arabic.

„Căutam o actriță macedoneană careia să i se potrivească rolul Cleopatrei. Ea nu era acolo iar eu am fost foarte pasionată de Cleopatra”, a relatat aceasta.

Controversele au apărut în luna octombrie după ce Gadot a anunțat că va juca în film și va fi unul dintre co-producătorii peliculei.

Editorialista Hanna Flint de la The Guardian a catalogat anunțul drept „un pas înapoi pentru reprezentările de la Hollywood” în timp ce regizoarea germană Lexi Alexander a afirmat că trebuia aleasă o actriță de culoare, citând o reconstrucție a feței Cleopatrei.

Gadot a afirmat că:

„Am prieteni din întreaga lume, indiferent că sunt musulmani sau creștini, catolici sau atei sau budiști, sau evrei, bineînțeles… oamenii sunt oameni iar eu vreau să celebrez moștenirea Cleopatrei și să onorez această figură istorică extraordinară pe care o admir atât de mult”.

Actrița a mai spus că oamenii sunt liberi să își facă propriile filme.

„Știți, oricine poate face acest film și oricine poate să îi dea bătaie să o facă. Eu sunt foarte pasionată că îl voi face și eu pe al meu”, a afirmat Gal Gadot.

Cleopatra, născută în Alexandria, a fost ultima reprezentantă a dinastiei care a condus Egiptul timp de 300 de ani după ce a fost fondată de Ptolemeu,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: