24 / 06 / 2021


Găinărie cu canistra: Primărița și viceprimărița din Sâmbăta, prinse că își țin mașinile personale cu benzina școlii

Au salarii mari şi maşini scumpe, dar se lăcomesc la motorina şi benzina şcolii. Demisia şoferului microbuzului şcolii din comuna…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 05/03/2021

Au salarii mari şi maşini scumpe, dar se lăcomesc la motorina şi benzina şcolii. Demisia şoferului microbuzului şcolii din comuna Sâmbăta, speriat că a fost evaluat ca „nesatisfăcător”, a scos la lumină un detaliu jenant: el n-a „dijmuit” carburanţii, ca alţi şoferi, în schimb au făcut-o şefele sale!

BIHOREANUL vă prezintă încă o „poveste sătească” despre felul în care bunurile publice devin personale chiar şi când valoarea lor este derizorie.

O nedreptate 

Daniel Ursuţiu (foto) e un om de treabă, zic consătenii din Dobreşti. Nu bea, nu fumează, nu fură şi e tare muncitor, având de crescut 6 copii. În 2016, primăriţa din Sâmbăta, Mariana Laza, l-a „băgat” şofer pe microbuzul şcolii de aici, ca angajat al Inspectoratului Şcolar cu normă de 6 ore pe zi, plus alte 2 ore pe buldoexcavatorul Primăriei.

Bărbatul s-a plâns BIHOREANULUI că la finele anului trecut, în decembrie, i s-a făcut o nedreptate: a fost evaluat în lipsă şi notat cu 2.20, cât pentru calificativul nesatisfăcător. „N-am furat, am avut grijă de copii şi de maşină, n-am făcut niciun accident şi n-am luat nicio amendă”, spune Ursuţiu. Şi, totuşi, a rămas fără serviciu.

Temându-se că după evaluare urma să fie dat afară şi nu l-ar mai fi angajat nimeni cu recomandări proaste, în ianuarie şi-a dat demisia. Acum e convins că a fost „lucrat”: locul de şofer pe microbuzul şcolar l-a preluat în februarie un consilier local, Liviu Haidu, coleg de partid cu primăriţa PSD-istă, iar de la şcoală a fost forţat să se pensioneze şi un învăţător cu 42 de ani vechime, iar postul a revenit fiicei aceluiaşi consilier.

Absent nemotivat 

La prima vedere, un dublu abuz menit să elibereze două posturi pentru personaje cu lipici politic.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: