22 / 01 / 2022


Fundația Orange România susține comunitatea în lupta cu virusul COVID-19

„Anul 2020 ne-a așezat pe toți într-o aceeași provocare planetară, care a necesitat solidaritate, iar solidaritatea este cu atât mai…

De redactia , in Magazin , at 28/12/2020

„Anul 2020 ne-a așezat pe toți într-o aceeași provocare planetară, care a necesitat solidaritate, iar solidaritatea este cu atât mai profundă cu cât există exemple puternice. Îmi doresc să putem continua să contribuim la zidirea unei societăți civile gata oricând să vină în ajutorul tuturor celor aflați în nevoie”, a declarat Dana Deac, Președintele Fundaţiei Orange.

Toată experiența și resursele acumulate în cei 5 ani ai programului Digitaliada – au fost puse la dispoziția școlilor nevoite să suspende cursurile în decursul acestui an și să își mute activitatea în online.

Pentru ca profesorii să continue să predea eficient și de la distanță, Platforma Digitaliada de Învățare și Testare online a fost actualizată rapid cu opțiunea de videoconferințe și cu noi funcționalități esențiale – teme, feedback, rapoarte de activitate. Adaptarea platformei Digitaliada a avut un efect imediat – peste 35.000 conturi activate de profesori, elevi, părinți și directori care folosesc în prezent Platforma de Învățare și Testare online. De altfel, această platformă a fost premiată și în cadrul Romanian CSR Awards 2020. Navigarea pe platformă a devenit gratuită pentru clienții Orange începând cu luna aprilie și până la sfârșitul anului școlar în curs.

Copiii au avut la dispoziție peste 4.000 de resurse educaționale digitale gratuite puse la dispoziție de Digitaliada (teste, evaluări semestriale, probleme de matematică și tutoriale video). Iar pentru a răspunde nevoii de formare a cadrelor didactice, aproape 1.000 de profesori au fost familiarizați cu felul în care funcționează platforma și cu resursele disponibile, de-a lungul a 35 de webinare Digitaliada gratuite și printr-un parteneriat suplimentar cu Salvați Copiii România.

Pentru a acoperi nevoile urgente ale spitalelor din România, în colaborare cu Crucea Roșie Română, au fost dotate secțiile ATI din 8 spitale publice (Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: