23 / 01 / 2022


Franța, în prag de răbufnire – tânăr de culoare, bătut de Poliție

Președintele Macron a fost „şocat” de un videoclipul în care mai mulţi ofiţeri de poliţie din Paris au bătut o…

De redactia , in Internațional , at 29/11/2020

Președintele Macron a fost „şocat” de un videoclipul în care mai mulţi ofiţeri de poliţie din Paris au bătut o persoană de culoare.

Guvernul francez se străduieşte să atenueze furia publică în creştere cauzată de filmările care arată mai mulţi poliţiştii care bat un producător de muzică de culoare la Paris.
Incidentul este doar ultimul dintr-o serie de acte de presupuse violenţe ale poliţiei.

Preşedintele francez a fost „şocat” de videoclipul în care producătorul de muzică este bătut de poliţişti în studioul său.
Emmanuel Macron l-ar fi convocat pe ministrul de Interne, Gérald Darmanin, la Elise pentru a cere o „pedeapsă fermă” pentru poliţiştii acuzaţi de violenţă.
Europa 1 a raportat că Macron „a văzut roşu în faţa ochilor” după ce a vizionat videoclipul, care s-a răspândit joi pe reţelele de socializare.
„Preşedintele a fost şocat şi l-a sunat imediat pe ministrul de Interne”, a declarat o sursă prezidenţială postului de radio. Reacţia lui Macron a fost confirmată de alte publicaţii franceze.
Patru ofiţeri au fost suspendaţi în aşteptarea unei anchete privind arestarea lui Zecler sâmbăta trecută. Ofiţerii, care nu şi-au dat seama că incidentul era filmat, au dat declaraţii false spunând că Zecler i-a atacat şi a încercat să le ia una dintre arme.
Avocatul lui Zecler, Hafida El Ali, a declarat că este dezamăgită de faptul că ofiţerii nu sunt reţinuţi.
„Clientul meu a petrecut 48 de ore complet nejustificate în custodia poliţiei pe baza declaraţiilor false ale ofiţerilor care l-au atacat în mod scandalos”, a spus El Ali. „Dacă nu am avea videoclipurile, clientul meu ar putea fi în închisoare acum”.
Incidentul revoltător
Victima, identificată doar cu prenumele său Michel, se întorcea sâmbătă seara la studioul său de muzică din arondismentul 17 din Paris, când poliţia a observat că nu purta mască. Trei ofiţeri, doi în uniformă şi unul în civil, ar fi sărit din maşină şi l-au împins pe Michel prin uşa din faţă a proprietăţii sale.
„Înainte să aud un cuvânt, am simţit o mână care mă împingea sau mă trăgea. Nu ştiam ce se întâmplă. Strigam după ajutor ”, a spus Michel, directorul Black Gold Corp Studios, pentru site-ul de ştiri Loopsider.
Filmul arată poliţiştii lovindu-l cu pumnii, picioarele şi cu un baston. Pe lângă loviturile fizice, Michel a spus că a fost supus unor insulte rasiste.
„Am auzit, ci**ă murdară. Am auzit-o de mai multe ori”, a spus el.
După ce a chemat în ajutor colegi de la un etaj inferior Michel şi ceilalţi au reuşit să-i împingă pe cei trei ofiţeri pe uşa din faţă.
Poliţiştii au spart apoi o fereastră şi a aruncat o canistră cu gaze lacrimogene în interiorul proprietăţii. După care au cerut întăriri.
Odată scoşi afară, poliţiştii au continuat să-l bată pe Michel şi pe ceilalţi.
„Dintr-o dată cineva a strigat:„ cameră, cameră ”. Era cineva care filma de la o fereastră. De îndată ce poliţiştii au auzit acest lucru, au încetat să ne mai lovească ”, a spus una dintre victime.
Michel a fost dus la secţia de poliţie din apropiere şi acuzat că a insultat poliţia şi a încercat să apuce una dintre armele lor.
Necunoscută ofiţerilor, totuşi, o cameră din interiorul studioului producătorului a surprins acţiunile ofiţerilor. Michel a fost reţinut timp de 48 de ore, apoi eliberat fără acuzaţie. Cei trei ofiţeri sunt acum cercetaţi pentru acuzaţii de „violenţă” şi „ declaraţii false”.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: