21 / 09 / 2021


Franța dă tonul! Angajații pot fi concediați dacă nu au certificat sanitar COVID

Autoritățile franceze au trimis un mesaj tranșant privind înăsprirea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate. Un salariat va putea fi concediat dacă…

De redactia , in Internațional , at 28/07/2021

Autoritățile franceze au trimis un mesaj tranșant privind înăsprirea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate.

Un salariat va putea fi concediat dacă nu prezintă un permis sanitar de Covid-19, a precizat, marţi., ministrul francez al Muncii, la 2 zile după ce legislativul a votat o controversată extinderi a folosirii respectivului permis.
„Salariaţii nu trebuie lăsaţi să creadă că nu pot avea loc concedieri”, în urma votului din parlament, care a respins posibilitatea concedierii persoanelor care nu respectă obligaţia de a se vaccina sau de a avea un permis sanitar. „E vorba de dreptul comun din codul muncii”, a explicat Elisabeth Borne, conform AFP și Agerpres.
Obligativitatea vaccinării pentru anumite profesii şi extinderea folosirii permisului sanitar au fost adoptate în ciuda protestelor de stradă și a numeroaselor puncte de vedere critice exprimate în spațiul public.
Astfel, de la 1 august, francezii sunt obligaţi să prezinte un permis sanitar – atestând un test negativ de Covid, vaccinarea sau recuperarea după boală – pentru a avea acces în cele mai multe locaţii publice (cafenele, cinematografe, trenuri, avioane), măsura privindu-i şi pe cei care lucrează în aceste locuri.
Pe de altă parte, aleşii au respins idee impunerii de sancţiuni în cazul neprezentării permisului sanitar sau al nerespectării obligaţiei de a se vaccina.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: