25 / 02 / 2024


Franța, asistență pentru fortificarea sectorului forestier din R. Moldova ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 05/12/2023

Agenția Franceză pentru Dezvoltare va acorda R. Moldova un împrumut de 40 de milioane de euro pentru fortificarea sectorului forestier. În acest sens, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană de la Chișinău au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor.
Suplimentar, Republica Moldova va beneficia de un grant de 1,2 milioane de euro, oferit de instituție pentru sprijin tehnic.
„Resursele financiare sunt destinate pentru implementarea reformelor în domeniul forestier și modernizarea acestuia, în conformitate cu toate reglementările și acquis-ul Uniunii Europene, precum și angajamentele Republicii Moldova din acordurile internaționale”, se arată într-un comunicat al Parlamentului.
Acordul de facilitate de credit dintre R. Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare va implementa prevederile Memorandumului de Înțelegere dintre Guvernul de la Chișinău și Agenția Franceză pentru Dezvoltare, semnat la 17 octombrie, în cadrul Platformei de Sprijin pentru R. Moldova.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *