24 / 09 / 2021


Fotografiile din satelit arată un submarin chinez folosind o bază subterană | .News

submarin / sursa: pexels Observatorii militari de pe internet au primit imagini rare, după ce au circulat în această săptămână…

De redactia , in Actualitate , at 21/08/2020

submarin / sursa: pexels
Observatorii militari de pe internet au primit imagini rare, după ce au circulat în această săptămână fotografii care par să arate un submarin din China folosind o bază subterană pe insula Hainan, în Marea Chinei de Sud acrie CNN.
Imaginea din satelit a companiei americane de imagini Planet Labs, postată pentru prima dată pe conturile de socializare ale Radio Free Asia, arată ceea ce pare a fi un submarin de atac cu energie nucleară, de tip 093, care intră într-un tunel către o dană subterană din Baza Navală Yulin.
Acesta a atras imediat comparații cu ceea ce s-ar putea vedea într-un film cu spioni, cu un utilizator de Twitter postând cuvintele „Bond, James Bond” ca reacție la fotografie. Alții au făcut referire la ficțiunea Nautilus, din romanul lui Jules Verne „20.000 de leghe sub mări”.
Drew Thompson, fost oficial al Departamentului Apărării al Statelor Unite, aflat acum la Școala de politici publice Lee Kuan Yew de la Universitatea Națională din Singapore, spune că filmarea submarinului este o întâmplare rară.
„Este neobișnuit ca un satelit comercial să fie eaxct la momentul potrivi într-o zi fără nori”, a spus el.
Ceea ce nu este neobișnuit este baza subterană chineză.  Beijingul ascunde o mare parte din echipamentul său militar, de la submarine la sisteme de rachete bazate pe interior, a spus Thompson.
„Chinezii au o experiență extraordinară în construirea unor facilități subterane”, a spus Thompson. „Este în conformitate cu cultura lor strategică.”

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: