27 / 07 / 2021


FOTOGALERIE Zece locuri pe care să le vezi în Brașov – Catacombe, turnuri, telescaun, tiroliene

Brașovul este printre cele mai frumoase orașe din țară, iar străinii îl compară cu Praga sau Cracovia. Este ușor de…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 21/06/2021

Brașovul este printre cele mai frumoase orașe din țară, iar străinii îl compară cu Praga sau Cracovia. Este ușor de ajuns la Brașov și sunt multe de făcut, iar mai jos puteți citi despre zece locuri frumoase din oraș, de la cele mai cunoscute, până la atracții turistice mai noi. Puteți citi despre locuri care sunt sub pământ, dar și despre altele pe care le puteți vedea ”plutind” la câțiva metri de sol.

Brașovul are peste 700 de ani de existență, iar despre cum era viața acolo acum cinci sute de ani puteți citi aici.

Piața Sfatului și Biserica Neagră

Sunt două dintre cele mai cunoscute locuri din țară. Piața, în centrul căreia se află frumoasă clădire ce odinioară a găzduit Primăria este din nou plină de oameni, de porumbei și de terase. Anul trecut, din cauza restricțiilor, au fost multe week-end-uri în care nu era multă lume în piață, dar acum mulțimile au revenit.

Biserica Neagră, care poartă acest nume după un incendiu din 1689, poate fi vizitată, iar pe 21 iunie în altar va fi instalat un centru de vaccinare, între orele 10 și 19. Biserica Neagră este cel mai cunoscut monument al orașului și are o istorie de peste 600 de ani. Pe amplasamentul ei a existat o biserică mai mică încă dinainte de 1300, iar construcția actualei biserici a început în 1383 când Brașovul era un oraș prosper și avea nevoie de o biserică de foarte mari dimensiuni.

Fortificații și bastioane

Acum câteva secole orașul a investit enorm în construirea unor fortificații – porți, turnuri și bastioane – dar după 1800 nu a mai fost nevoie de o parte din ele și câteva au fost dărâmate pentru a permite extinderea orașului.

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: