22 / 09 / 2021


FOTOGALERIE Catacombele din Brașov, inaugurate cu mare fast, nu oferă mai nimic turiștilor | .News

Intrarea în catacombele Brașovului înainte de deschidere (sursa foto: Punct.News) După zeci de ani în care Catacombele Brașovului, mai exact…

De redactia , in Actualitate , at 25/09/2020

Intrarea în catacombele Brașovului înainte de deschidere (sursa foto: Punct.News)
După zeci de ani în care Catacombele Brașovului, mai exact tuneluri transformate în adăposturi anti-aeriene în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, au fost ”casă” pentru ”oamenii străzii”, chiar edilul orașului a lansat în această lună un traseu de vizitare al acestui nou obiectiv turistic. În realitate, obiectivul turistic este pur și simplu un tunel săpat în stâncă în interiorul căruia nu se află absolut nimic. 
Puțină istorie înainte de toate
Multe dintre tunelurile de sub Brașov au fost construite cu sute de ani în urmă.
Unele tuneluri datează chiar și din Evul Mediu. Există mai multe legende urbane, unele cu un sâmbure de adevăr, conform cărora tunelurile conectau principalele zone din centrul orașului, cum ar fi clădirea primăriei și Biserica Neagră. Mulți locuitori din zonă au confirmat informațiile de-a lungul timpului, descoperind că beciurile lor se continuă cu galerii impresionante sub Brașov.
Se pare că unele tuneluri ar putea ajunge chiar până în comuna Cristian.
O parte din catacombele Brașovului au fost transformate în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial în adăposturi anti-aeriene pentru cetățenii din centrul orașului.
În istoria recentă, catacombele deveniseră ”casă” pentru ”oamenii străzii”. Aceștia trăiau înconjurați de gunoaie și făceau chiar și focul în tuneluri pentru a se încălzi.
Într-o stare deplorabilă
Catacombele Brașovului se aflau de mulți ani în paragină. Pozele din 2015-2017 stau martore pentru a ilustra cât de deplorabil ajunseseră aceste tuneluri săpate chiar sub zona unde se află Turnul Alb din Brașov, pe strada După Ziduri.
Catacombele în 2015 (sursa foto: catacombelebrasovului.wordpress.com)
Mai mulți iubitori ai orașului au înființat chiar și un site, unde au prezentat informații despre aceste tuneluri. În anul 2014, un grup de voluntari au ecologizat zona și au scos nu mai puțin de 30 de saci mari de gunoi din catacombe,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: