23 / 06 / 2021


FOTO Arheologii au descoperit un nou manuscris biblic la Marea Moartă pentru prima dată în ultimii 60 de ani

Arheologii israelieni au descoperit o comoară de noi artefacte în peșterile din apropierea Mării Moarte, printre acestea numărându-se un nou…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 17/03/2021

Arheologii israelieni au descoperit o comoară de noi artefacte în peșterile din apropierea Mării Moarte, printre acestea numărându-se un nou text biblic, o premieră în ultimii 60 de ani, anunță Reuters și Washington Post.

Artefactele prezervate de aerul uscat și fierbinte din deșertul Iudeei includ și un schelet parțial mumificat al unui copil care a trăit în urmă cu 6.000 de ani și un coș împletit ce datează din urmă cu 10.500 de ani, a anunțat marți Autoritatea pentru Antichități din Israel.

Aceasta a precizat de asemenea că este probabil vorba de cel mai vechi coș împletit descoperit vreodată în lume.


Coșul împletit descoperit de arheologii israelieni (FOTO: Menahem Kahana / AFP / Profimedia Images

Autoritatea a supervizat o explorare a peste 100 de kilometri de stânci și a peșterilor erodate sau sculptate în acestea.

Fragmentul de pergament descoperit, vechi de aproximativ 2.000 de ani, este înscris cu versete biblice scrise în greacă și se potrivește cu un alt manuscris descoperit în urmă cu 60 de ani numit „Cartea celor 12 Profeți Minori”.

Textul biblic descoperit acum face parte din textele israelite antice cunoscute drept Manuscrisele de la Marea Moartă, primele dintre acestea fiind găsite în 1947 de beduinii locali în peșterile de la Qumran, la aproximativ 20 de kilometri est de Ierusalim.

Colecția, care a ajuns să includă și alte texte descoperite în alte zone de pe țărmul vestic al Mării Moarte, oferă o fereastră înspre societatea și religia israelită înainte de Iisus.

Un val de expediții a urmat descoperirii inițiale dar acestea s-au oprit treptat până recent, când noi bucați de manuscrise și pergamente au apărut pe piața neagră.

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: