20 / 06 / 2021


Fostul preot de la Biserica cu Lună din Oradea Ovidiu Pop, dat în urmărire națională după ce a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru fraudă

După 6 ani de dezbateri, Curtea de Apel Oradea a pus capăt procesului declanşat în cazul fostului preot ortodox al…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 13/02/2021

După 6 ani de dezbateri, Curtea de Apel Oradea a pus capăt procesului declanşat în cazul fostului preot ortodox al Bisericii cu Lună, Ovidiu Pop, acuzat că a creat un circuit evazionist care a păgubit bugetul statului cu peste 1,8 milioane euro prin tranzacţii ilicite cu produse din carne. Fostul preot a fost condamnat definitiv la o pedeapsă ca pentru o crimă – 9 ani de detenţie – însă nu e clar când va fi încarcerat pentru că, între timp, s-a făcut nevăzut.

Dosarul „Varadia”

După cum BIHOREANUL a mai scris, Pop a fost trimis în judecată în iulie 2014, alături de asociatul său la firma Varadia Bussines, Kallos Lorand, acuzaţi că ar fi pus pe picioare o reţea evazionistă: achiziţionau carne de la măcelării din Ungaria în numele unor firme fantomă, iar apoi le revindeau către firma proprie, scăpând astfel de plata TVA aferentă tranzacţiilor intracomunitare.

Alături de cei doi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au trimis în faţa instanţei şi alte cinci persoane: Urs Bela, Naghi Adrian, Balog Timea, Şuteu Ioan şi Tonţ Florin.

Aceştia din urmă sunt administratori ai unor firme fantomă – Parbor SRL, Faraon SRL, Jahim SRL, Petymar Trade SRL, Plant Agro SRL şi Frigo Meat SRL – în numele cărora preotul şi asociatul său erau acuzaţi că achiziţionau carne de la măcelării din Ungaria. Reprezentanţii firmelor fantomă preluau scriptic marfa intrată în ţară, iar apoi o facturau către Varadia Bussines, care le vira în cont contravaloarea produselor. Banii erau ridicaţi apoi de reprezentanţii societăţilor şi returnaţi către Pop şi Kallos, mai puţin un „comision” de 1-3% pentru serviciul lor.

Pedepse dure

Dosarul „Varadia” a fost înaintat Tribunalului Bihor pe 8 iulie 2014, unde procesul s-a întins pe mai bine de 4 ani,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: