25 / 09 / 2023


Fostul general sârb bosniac Mladic face apel la condamnarea pentru genocid | .News

Ratko Mladic / sursa: flickr Mladic execută o condamnare pe viață după ce a fost găsit vinovat de executarea a…

De redactia , in Actualitate , at 26/08/2020

Ratko Mladic / sursa: flickr
Mladic execută o condamnare pe viață după ce a fost găsit vinovat de executarea a 8.000 de bărbați și băieți musulmani la Srebrenica în 1995, scrie The Jerusalem Post.
Comandantul militar sârb bosniac Ratko Mladic s-a întors marți la o instanță a Națiunilor Unite pentru a face apel la condamnarea sa din 2017 pentru genocid și crime împotriva umanității în timpul războaielor iugoslave.
Mladic execută o condamnare pe viață după ce a fost găsit vinovat de masacrarea a 8.000 de bărbați și băieți musulmani la Srebrenica în 1995, precum și de atac și ucidere a civililor în timpul asediului de 43 de luni al capitalei bosniace Sarajevo.
Completul de judecată a decis că este responsabil pentru masacrele musulmanilor bosniaci și pentru campaniile de „epurare etnică”, ca parte a unui plan de falsificare a Serbiei Mari din unele părți ale fostei Iugoslavii, împreună cu liderul sârb bosniac Radovan Karadzic și fostul politician sârb Slobodan Milosvic. El a fost comandantul forțelor sârbe bosniace în timpul războiului 1992-1995 care a luat  parte la destrămarea Iugoslaviei.
La începutul a două zile de audieri, judecătoarea Prisca Nyambe a declarat că Mladic a prezentat nouă motive de apel, solicitând achitarea sau rejudecarea.
„Urmărirea penală răspunde că recursul domnului Mladic ar trebui respins în totalitate”, a spus ea în remarcile de deschidere.
Mladic, în vârstă de 77 de ani, a apărut purtând o mască pe care a îndepărtat-o ​​după câteva minute. Procesele sunt difuzate prin video din cauza pandemiei coronavirusului. Avocații lui Mladic au încercat să amâne apelul, susținând că fostul general este în stare de sănătate precară.
Mladic a fost condamnat pentru 10 din 11 acuzații în proces și procurorii caută o condamnare suplimentară pentru genocid.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: