24 / 02 / 2024


Fostul director de bancă Ilarion Dan, devenit acum stareţ al mănăstirii constănţene de la Crucea: România nu este o ţară suverană, nu avem nicio politică sectorială autonomă. Lucrurile sunt în stadiul ăsta şi colapsul este inevitabil – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 30/12/2023

Părintele Ilarion Dan, stareţul mănăstirii constănţene „Izvorul Tămăduirii” din localitatea Crucea, unul dintre cei mai cunoscuți duhovnici români, a acordat un interviu publicației „Libertatea”, în care a afirmat că va urma o criză foarte mare, în urma căreia România va avea de suferit, pentru că nu mai este o țară suverană, scrie r3media.ro.

„România nu este o ţară suverană. Noi deja am transferat atributele suveranităţii către un organism suprastatal şi din momentul acesta… Eu nu cred că România mai are ceva, vreun palier de politică sectorială autonomă. Poate la nivel foarte, foarte mic, comunitar. Auziţi ceva de România în plan internaţional? Suntem prezenţi cu vreo iniţiativă, cu ceva? Sau cu vreo poziţie? Nu există nicăieri! Lucrurile sunt în stadiul ăsta, şi colapsul este inevitabil”, a spus părintele Dan.

El a adăugat că lumea se reconfigurează.

„Vedeţi ce se întâmplă în lume, că există un plan la scară geopolitică, o zbatere, o confruntare. Pentru că fiecare simte că lucrurile au ajuns la un anumit stadiu, încearcă fiecare stat sau grupuri de state, de puteri mai mici sau mai mari, să-și dobândească o poziţie care să le ferească, într-o măsură mai mică sau mai mare, de urmările acestui colaps. Sunt reconfigurări de poziţii în toată lumea”, a continuat preotul.

Duhovnicul Mănăstirii Crucea a spus că economia mondială este ținută în viață artificial, dar colapsul va fi iminent.

„Noi suntem într-o recesiune pe care o ţinem artificial… Ştiţi cum este? Întregul ansamblu economic şi financiar al lumii de astăzi este ca un organism, ca un trup, care acum este conectat la aparate. Şi este menţinut artificial în viaţă. Acesta este stadiul, şi tot ce se întâmplă acum, toate politicile monetare, financiare, economice sunt doar nişte paliative, sunt doar aceste aparate care ţin în viaţă un muribund. Sistemul şi-a atins de mult limitele, iar totul se ţine aşa, de un fir de aţă, şi nu mai poate fi dus în continuare foarte mult. El va mai funcţiona o anumită perioadă, dar, la un moment dat, dezechilibrele de care suferă fac inevitabil colapsul întregului organism economic şi financiar al lumii”, a explicat părintele Ilarion.

Înainte de a se călugări, părintele Ilarion Dan a condus trei filiale de bănci şi a avut o bursă în SUA, unde a refuzat o ofertă de job.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *