15 / 08 / 2022


Fost ministru de Interne în Guvernul Filip, bănuit de fals în declarații și îmbogățire ilicită

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale de la Chișinău (PCCOCS) i-a atribuit lui Alexandru Jizdan, fost ministru de…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 30/06/2022

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale de la Chișinău (PCCOCS) i-a atribuit lui Alexandru Jizdan, fost ministru de Interne al Republicii Moldova în timpul guvernării Partidului Democrat, statutul de bănuit în două cauze penale – fals în declarații și îmbogățire ilicită.
Conform informațiilor oferite de PCCOCS, audierea fostului demnitar a avut loc joi, 30 iunie 2022, în prezența apărătorului acestuia.
„Atribuirea statului de bănuit a fost precedată de desfășurarea perchezițiilor pe dosar, în cinci locații din municipiul Chișinău și din republică. Acestea au fost efectuate sub conducerea procuraturii specializate și cu sprijinul Serviciului de Informații și Securitate, iar în scopul consolidării probatoriului oamenii legii au depistat și au ridicat pentru cercetări un șir de documente relevante și un dispozitiv de stocare a informației. Acestea au fost supuse examinării, în prezența bănuitului și a apărătorului acestuia”, se menționează într-un comunicat de presă.
PCCOCS a mai precizat că investigațiile continuă, iar procurorii vor decide asupra necesității formulării învinuirii și atribuirea altui statut pentru bănuit, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.
Ulterior, Alexandru Jizdan, fost ministru de Interne de la Chișinău, a confirmat că în urma perchezițiilor efectuate miercuri, 29 iunie, la domiciliul său, a fost audiat astăzi de procurori. În acest sens, el a precizat că i-a fost înaintat statutul de bănuit în dosarul cu privire la îmbogățirea ilicită și fals în declarații. „Rămân a fi cooperant și voi oferi celor care gestionează acest caz toate informațiile și dovezile necesare pentru a elucida toate circumstanțele și a dovedi nevinovăția mea în ilegalități incriminate mie”, a scris Jizdan pe Facebook.
Alexandru Jizdan a fost ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldova în perioada 20 ianuarie 2016 – 8 iunie 2019, în componența Guvernului Filip. Ulterior, el a fost deputat al Partidului Democrat din Moldova.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: