16 / 01 / 2022


Fost ministru de Externe de la București, mesaj către cetățenii R. Moldova: De Ziua Națională a României le-aș dori să rămână români ~ InfoPrut

De Ziua Națională a României, fostul ministru de Externe de la București, Cristian Diaconescu, a transmis un mesaj cetățenilor din…

De redactia , in Opinii , at 01/12/2021

De Ziua Națională a României, fostul ministru de Externe de la București, Cristian Diaconescu, a transmis un mesaj cetățenilor din Republica Moldova, dorindu-le „să rămână români”.

„De ziua națională a României le-aș dori să rămână români pentru că și istoria, și familiile noastre, și toți cei care ne-au premers într-o țară unită au gândit și au simțit la fel.  În al doilea rând, să fim împreună români înseamnă să fim împreună membri ai unei familii moderne, occidentale, europene care în mod categoric ne va oferi ceea ce cu toții ne dorim și anume o viață mai bună și sigură într-o lume destul de complicată. Deci avem toate argumentele care merg spre idea de a fi împreună uniți, pentru că în așa fel vom putea, la fel ca cei de dinaintea noastră, să înfruntăm greutățile și necazurile care, la un moment dat, sunt generate de alții, nu sunt imputabile nouă și, într-o formă sau alta, ne afectează pe noi”, a declarat acesta pentru Radio Chișinău.
Vorbind despre ce înseamnă astăzi Republica Moldova pentru România și ce înseamnă România pentru Republica Moldova, președintele Partidului Mișcarea Populară a menționat identitatea istorică, lingvistică și religioasă comună.
„Atât România, cât și Republica Moldova fac parte dintr-un spațiu paneuropean, deci ambele țări înseamnă foarte mult una pentru cealaltă și, după părerea mea, ar trebui să fim extrem de atenți la dimensiunea numită integrare economică pentru că de la bunăstare vine și stabilitatea, securitatea și încrederea societății în proiectele politice adoptate la Chișinău, fie la București. Identitatea istorică, lingvistică, religioasă dintre cele două țări este argumentată nu numai prin tradiții, ci și printr-un loc comun al comunității între noi. Din această perspectivă este cât se poate de clar că numai împreună putem răzbate într-o lume atât de complicată”, a mai adăugat politicianul.
Acesta a subliniat că ține de România și de Republica Moldova să găsească căile și direcțiile de acțiune.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: