19 / 06 / 2021


Fost ambasador al R. Moldova în Rusia, plasat sub control judiciar

Andrei Neguța, fostul ambasador al R. Moldova în Rusia a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub sub…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 12/03/2021

Andrei Neguța, fostul ambasador al R. Moldova în Rusia a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub sub control judiciar, transmite presa de la Chișinău. 
Potrivit reprezentanților Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale(PCCOCS), decizia a fost luată de judecătorii Curții de Apel Chișinău. „Ulterior prelungirii de Judecătoria Chișinău a arestului la domiciliu în privința fostului ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Curtea de Apel Chișinău a dispus plasarea acestuia sub control judiciar”, au comunicat reprezentanții PCCOCS.
Conform legii, această decizie a Curții de Apel nu poate fi contestată.
Totodată, PCCOCS a mai menționat  că urmărirea penală continuă, iar expertiza chimică a substanțelor anabolizante este în curs de efectuare, deși „complexitatea obiectului de expertizare ia timp”.
Odată cu avansarea investigațiilor, PCCOCS a anunțat că va informa publicul în acest sens.
Amintim că la 30 decembrie, procurorii PCCOCS l-au pus sub învinuire pe fostul ambasador al R. Moldova în Federația Rusă, reținut în dosarul contrabandei de anabolizante. Acesta a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă.
Pentru infracțiunile incriminate fostului ambasador, legea penală prevede de la 3 până la 10 ani închisoare.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: