28 / 01 / 2022


Fost ambasador al R. Moldova în Rusia, plasat în arest pentru 30 de zile

Andrei Neguța, fostul ambasador al R. Moldova în Federația Rusă, reținut acum două zile în dosarul contrabandei de anabolizante, a…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 04/01/2021

Andrei Neguța, fostul ambasador al R. Moldova în Federația Rusă, reținut acum două zile în dosarul contrabandei de anabolizante, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.
Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, în cadrul unei ședinţe ce a durat circa trei ore.
„Demersul procurorilor PCCOCS a fost admis parțial la solicitarea de aplicare a arestului preventiv pentru 30 de zile, instanța a dispus plasarea învinuitului în arest la domiciliu. Procurorii vor decide asupra contestării încheierii după analizarea părții motivatoare a acesteia”, au precizat cei de la PCCOCS, transmite presa de la Chișinău.
Amintim că la 30 decembrie, procurorii l-au pus sub învinuire pe fostul ambasador al R. Moldova în Federația Rusă. Andrei Neguța a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă.
La moment, în acest dosar, pe lângă fostul ambasador, mai figurează încă trei învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie, iar în privința altui învinuit instanța a dispus arestul în contumacie, cu anunțarea în căutare. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 3 până la 10 ani de închisoare.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: