23 / 06 / 2021


Folosirea cuvintelor „mamă” și „tată”, interzise la Bruxelles

Victorie pentru trendul progresist. Folosirea cuvintelor „mamă” și „tată” este interzisă la Bruxelles. Parlamentul European a întocmit un ghid care…

De redactia , in Internațional , at 18/03/2021

Victorie pentru trendul progresist. Folosirea cuvintelor „mamă” și „tată” este interzisă la Bruxelles. Parlamentul European a întocmit un ghid care se adresează tuturor birocraților din UE. Potrivit informațiilor, noul limbaj trebuie adoptat cât mai repede „pentru a ține pasul cu vremurile și corectitudinea politică”.

Potrivit publicației Il Tempo, se au în vedere și alte cuvinte în afară de „mamă” și tată”. De exemplu, sunt interziși termeni ca „gay”, „trans” ori „lesbiană” pentru a respecta minoritățile etnice și de gen (LGBT).

De acum înainte, la Bruxelles se va acorda o atenție maximă cu privire la cuvintele folosite. Pe cale oficială, orice termen cu referire la comunitatea LGBT trebuie atent cântărit înainte să fie strecurat în vreun document oficial.

Pentru protejarea minorităților de gen, europarlamentarii au decis:

Expresia „căsătorie homosexuală” va fi înlocuită cu sintagma „căsătorie egalitară”;Expresia „drepturi homosexuale” va fi înlocuită cu „tratamentul echitabil și egal”;Dispare „sex biologic” impus în certificatele de naștere. Se înlocuiește cu expresia „sex atribuit la naștere”;Se interzice orice referire la „schimbarea de sex”. Termenul corect va fi „tranziție de gen”;Cuvinte precum „tată” și „mamă” devin în acte, oficial, „părinte 1”, respectiv „părinte 2”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: