01 / 08 / 2021


FMI, îngrijorări legate de legile votate de Parlamentul R. Moldova

Fondul Monetar Internațional și-a exprimat îngrijorarea față de implementarea inițiativelor legislative aprobate recent de Parlamentul de la Chișinău și a…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 21/12/2020

Fondul Monetar Internațional și-a exprimat îngrijorarea față de implementarea inițiativelor legislative aprobate recent de Parlamentul de la Chișinău și a condiționat sprijinul oferit pentru R. Moldova. 
Astfel, Rodgers Chawani, reprezentantului permanent al FMI la Chișinău a atenționat că implementarea inițiativelor legislative recente, aprobate de Parlamentul Republicii Moldova, amenință serios stabilitatea macroeconomică și financiară a Republicii Moldova, care este deja afectată sever de pandemia COVID-19.
„În contextul noului program susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF), sprijinul financiar din partea FMI se va acorda doar dacă va exista un angajament fără echivoc al Republicii Moldova de a asigura ireversibilitatea progresului atins până acum, precum și un sprijin politic larg pentru agenda ambițioasă privind guvernanța și reformele instituționale, convenită cu misiunea FMI pe parcursul acestui an”, a mai subliniat sursa.
Amintim că deputații Partidului Socialiștilor și cei din Platforma „Pentru Moldova”, din care fac parte transfugii Pro Moldova și deputații Partidului Politic Șor, au votat în ședința de joi, 16 decembrie 2020, un șir de legi controversate, printre care anularea așa-numitei „legi a miliardului” și micșorarea vârstei de pensionare. La rândul lor, deputații din opoziție, care au boicotat ședința respectiva, au avertizat că aceste decizii vor afecta relațiile Republicii Moldova cu partenerii internaționali.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: