18 / 06 / 2021


Florin Cîțu: “Pe termen scurt, trebuie să găsim o modalitate să construim și să modernizăm spitalele prin parteneriat public-privat”

Guvernul va trebui să găsească, pe termen scurt, o modalitate pentru proiecte în parteneriat public-privat privind construcția sau modernizarea spitalelor,…

De redactia , in Actualitate , at 02/02/2021

Guvernul va trebui să găsească, pe termen scurt, o modalitate pentru proiecte în parteneriat public-privat privind construcția sau modernizarea spitalelor, având în vedere că acestea nu se pot realiza „peste noapte” din fonduri europene, a declarat, luni, premierul Florin Cîțu, potrivit Agerpres.

„Nu poți să modernizezi peste noapte cu bani europeni, e mai complicat. Eu vă spun că sunt acele spitale regionale care se fac cu bani europeni, durează. Pe fonduri europene durează. Va trebui să găsim o strategie, o modalitate de a construi rapid sau de a moderniza rapid cu bani jumătate de la buget, jumătate, poate, din privat. Să revenim la parteneriat public-privat, pentru că lucrurile merg mult mai rapid în acea formulă, dacă se poate. Trebuie să ne uităm și la această variantă pe termen scurt”, a afirmat Cîțu, înainte de ședința conducerii PNL.
El a adăugat că, pe termen mediu, se folosesc fonduri europene, așa cum s-a procedat și anul trecut.
„Pe termen mediu, e adevărat, folosim fonduri europene și am făcut și anul trecut. Revin la buget, pentru că aceasta este discuția în această perioadă. Anul trecut, investiții record de la buget în economie, mai mult, a fost aproape 46% din finanțare, a venit din fonduri europene, anul acesta creștem investițiile în buget. Deci, este al doilea an, o să fie investiții record și creștem iarăși procentul pentru fonduri europene”, a precizat prim-ministrul, întrebat ce s-a întâmplat cu strategia concepută după tragedia de la Spitalul județean de la Piatra Neamț privind modernizarea spitalelor din bani europeni.

Ministrul Sănătății a anunțat un fond pentru spitale
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat vineri seară, la Digi24, că Guvernul Cîțu va înființa „un fond important pentru investiții în spitale și o echipă direct responsabilă ca aceste spitale să devină realitate”. 
„Vom crea în acest guvern condus de Florin Cîțu, cu sprijinul întregii coaliții, un fond important pentru investiții în spitale și o echipă direct responsabilă ca aceste spitale să devină realitate, să devină saloane curate, clădiri sigure. Vom construi spitale. Țara asta are nevoie de spitale noi. Țara asta are nevoie de vindecare, iar vindecarea de această dată nu va veni prin vorbe, ci prin fapte”, mai afirmă ministrul Sănătății.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: