17 / 04 / 2024


Florin Barbu, un ministru rupt de realitate: „Au scăzut prețurile și la cozonac și la drojdie” – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 06/11/2023

Ministrul Agriculturii Florin Barbu, sluga baronului PSD Paul Stănescu, ne arată pe zi ce trece că este o nulitate într-o funcție publică importantă. În loc să îl preocupe irigațiile și situația dezastruoasă a fermierilor români, acesta ne vorbește despre ieftinirea cozonacilor și a drojdiei în timp ce mulți români nu au bani de-o pâine. Sezonul de toamnă este compromis din cauza secetei pedologice, însă ministrul lui Stănescu nu își face apariția pe ogoarele patriei.

Ministrul Agriculturii a spus, duminică, într-o postare pe Facebook, că în supermarketuri pot fi observate ușor etichetele colorate care arată vechiul și noul preț, însă dacă îi întrebi pe români toți îți vor spune în cor că alimentele s-au scumpit, chiar s-au dublat prețurile din cauza inflației galopante.

„Au scăzut prețurile și la cozonac și la drojdie și deja ne gândim la sărbătorile de iarnă, de anul acesta, când vom cumpăra produse românești mai ieftine”, arată Florin Barbu.

Acesta amintește că Ordonanța privind prelungirea adaosului comercial cu încă trei luni, pentru 21 de produse, este rezultatul discuțiilor cu reprezentanții supermarketurilor „care au înțeles și au sprijinit demersul nostru de a proteja puterea de cumpărare a românilor și de a sprijini familiile cu venituri medii și mici”.

Guvernul a adoptat la finalul lui octombrie ordonanța care prevede prelungirea cu trei luni a perioadei în care se aplică limitarea adaosului comercial, „având în vedere că urmează perioada de iarnă, când cheltuielile cu utilitățile în locuințe și gospodării cresc și, ținând cont de faptul că în perioada sărbătorilor de iarnă nevoia de consum crește, iar bugetul destinat cumpărăturilor vizează cu preponderență achiziția de alimente”.

Actul normativ prevede și extinderea listei cu produse agricole și alimentare cu următoarele produse: carne tocată, usturoi, orez, bulion de roșii, cozonac, margarină, drojdie, smântână și pere.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *