15 / 06 / 2024


Finlanda va închide toate punctele de trecere a frontierei cu Rusia ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 29/11/2023

Finlanda își va închide întreaga frontieră cu Federația Rusă, cu excepția traficului de mărfuri, în încercarea de a opri fluxul de solicitanți de azil. Anunțul a fost făcut marți de premierul finlandez Petteri Orpo, potrivit Agerpres.
Oficialul finlandez a acuzat Moscova că orchestrează o criză cauzată de migranți, imitând tactica aplicată de Belarus și Rusia împotriva Poloniei la începutul anului 2022.
Potrivit ministrului de Interne l Finlandei, închiderea ultimului punct de trecere a frontierei, situat în nordul țării, se va produce în noaptea de miercuri spre joi și va fi în vigoare până la 13 decembrie.
Săptămâna trecută, țara a închis toate punctele de trecere a frontierei cu Rusia, cu excepția celui mai nordic. Acum, însă, și acesta va fi închis pentru persoane, fiind permis doar traficul de mărfuri.
Aproximativ 900 de solicitanți de azil din state precum Afganistan, Kenya, Maroc, Pakistan, Somalia, Siria și Yemen au intrat în Finlanda din Rusia în luna noiembrie, comparativ cu sub 30 în luna anterioară, potrivit poliției de frontieră finlandeze.
Finlanda și Rusia au o frontieră terestră comună cu o lungime de 1.340 de kilometri.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *