23 / 06 / 2021


Filosofia și focul – CRITICII.RO

Filosofia poate reprezenta un model, ca si tehnica de abordare a problemelor, ca si scop, pentru multe aspecte ale administrarii…

De redactia , in Internațional , at 25/02/2021

Filosofia poate reprezenta un model, ca si tehnica de abordare a problemelor, ca si scop, pentru multe aspecte ale administrarii moderne a societatii. Acest model poate fi ales si pentru a raspunde rational, etic, responsabil, pentru ca sa fim mereu pregatiti in fata diferitelor tipuri de riscuri, astfel incat sa fie asigurata, cu celeritate, combaterea efectelor negative care apar in urma unor dezastre.
De ce aceasta abordare?
Pentru ca oamenii trebuie sa stie, de exemplu, continutul unui “Best practice”, sa stie si sa inteleaga cum se realizeza un raspuns ferm si exact, ca urmare a unei probleme aparute, prin ce metode, rationale, teoretice, sau pe baza caror experiente, ce au ca rezultat date cat mai complete. Astfel ei pot sa primeasca suportul de care au nevoie, in orice pozitie s-ar afla in societate.
Filosoful William James (1842-1910, pragmatist american) definea filosofia astfel: „Filosofia, în adevăratul sens al cuvântului, este doar gândire umană, cugetare asupra lucrurilor în genere … omul foloseşte aceleaşi metode. El observă, deosebeşte, generalizează, clasifică, caută cauzele, face analogii şi emite ipoteze”. Este clar ca aceasta abordare poate sa fie aplicata si in dezvoltarea domeniilor diferite, inclusiv tehnice si acum si in orice moment si poate conduce spre rezultate remarcabile. Sa nu uitam ca multi oameni de stiinta au fost si filosofi importanti, ii amintesc pe Pitagora, Aristotel, Newton.
Totusi, daca societatea va merge in regres, fara sa inteleaga ca minima propedeutica a sigurantei, clara si eficient implementata, este necesar sa fie transmisa fiecarui membru din societate, pe cat mai multe domenii, inclusiv in domeniul sigurantei la foc, practic, va impiedica dezvoltarea unei reactii eficiente fata de fenomenele pertubatoare ce se petrec in societate.
Minima propedeutica necesara va interfera si va crea o zona de intersectie comuna, cu pregatirea celor implicati in administrarea societatii si va reprezenta un vector mai puternic catre idealul de siguranta comun.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: